Megbuktatta Dömsödi Gábort a fideszes többségű testület Pásztón

2018. április 26., 17:20

Szerző:

Annyira megromlott Dömsödi Gábor polgármester és a fideszes többségű önkormányzati testület kapcsolata Pásztón, hogy a képviselők bejelentették lemondásukat, ezzel feloszlott a testület. Mindenki a lemondás mellett szavazott, Dömsödit kivéve. Ezért időközi önkormányzati választást kell kiírni a városban – írja az Index

Az utóbbi időben több testületi ülés is úgy fejeződött be, hogy a képviselők Dömsödi gúnyos megjegyzéseitől kísérve kivonultak az ülésről. A mai testületi ülés is kifejezetten feszült hangvételű volt. 

Dömsödi és a képviselők nevében felszólaló Farkas Attila volt alpolgármester abban sem értett ma egyet például, hogy Orbán Viktor pontosan kit is fenyegetett meg március 15-i beszédében.

– Azt visszautasítom minden képviselőtársam érdekében, hogy mi nem a város érdekeit nézzük vagy cselekedtünk. Erre mondtam, hogy nevetséges, hogy március 15-én meg lettünk fenyegetve – mondja Farkas.

– Ti nem, csak mi – mutat magára Dömsödi, az ellenzékre utalva.

– Persze, mi is. Többször meg vagyunk fenyegetve, többször, több síkban. Nagyon furcsa ez a magyarországi diktatúra – idézőjelben mondva a diktatúrát –, hogy ki van megfenyegetve ebben az országban – válaszolta Farkas.

A volt alpolgármester azt mondta, hogy nem személyes bosszú áll lemondásuk mögött, hanem elegük van Dömsödi arroganciájából, és nem tudnak vele együttműködni.

– Attila, azt kérsz ki magadnak, amit akarsz – válaszolta Dömsödi az alpolgármester panaszos szavaira.

Dömsödi Gábor újságíró és producer több turnusban is független polgármesterként állt a város élén. Legutóbb 2014-ben nyerte el a tisztséget.