Megalázó, alpári stílusban osztályozták a női melleket a Petőfi Rádióban

„Vizslafüle”, „kirabolt hátizsák”, „vasgolyó” - sorjáztak a jelzők a Talpra Magyar című reggeli műsorban.

2018. augusztus 16., 13:53

Szerző:

– Kirabolt hátizsák és a bevásárlószatyorba dobott vasgolyó – hangzott el csütörtök délelőtt nagy röhögés közepette az egyik műsorvezető szájából a Petőfi Rádió reggeli műsorában, a Talpra Magyarban.

A Talpra Magyar két műsorvezetője, Szabó Győző és Harsányi Levente

A közszolgálati rádió egyik hallgatója egy Facebook-bejegyzésben számolt be róla, hogy az adást vezető férfiak (a műsorvezetőket nem tudta megnevezni, de annyi bizonyos, hogy a Talpra Magyart Harsányi Levente és Szabó Győző vezeti) „kocsmai hangnemben, ízléstelen stílusban, hangos röhögés közepette” osztályozták a női melleket. Arról beszéltek, hogy szerintük a női mellek típusai közé tartozik például a „vizslafüle" vagy a "kirabolt hátizsák".

A beszélgetésre felfigyelő hallgató az emberi méltóságot sértő és kiskorúakat veszélyeztető médiatartalom miatt bejelentést tett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. 

A közszolgálati média Médiatárában jelenleg nem elérhető a műsor csütörtöki adása, ezért kérdéseinkkel az MTVA sajtóosztályához fordultunk. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.