Még november közepe előtt kilakoltathatják Bíró Icát és lányát egy devizatartozás miatt

2018. november 4., 10:15

Szerző:

A Mérce vette észre Bíró Ica Facebook-bejegyzését, amelyben a fitneszsztár megírta: a végrehajtó még a kilakoltatási moratórium előtt kilátásba helyezte az utcára tételüket.

„Kedves barátaim! A deviza kifosztás miatt a végrehajtó úr kilátásba helyezte, hogy még a kilakoltatási moratórium előtt, november 15. előtt, családostól az utcára teszi  Bíró Icát és a lányát!

Nem tudom pontosan mikorra tervezi, de perceim meg vannak számlálva , pedig mindenki, még a végrehajtók is tudják, hogy embertelen, jogtalan, kisemmiző és főbűn a devizások életének és vagyonának, ilyen módon való elrablása.

A szüleim és az én életem munkájával megkeresett otthonunkat a 12. kerület Trencséni utca 34. szám alatti házat, egy off-shore és adóspecialista ügyvéd licitálta el féláron. Ügyes és gazdag ember, aki a jogi tudását, nagy haszonnal tudta kamatoztatni, más kárára jól járni, fura opció, örülhet, ha tud a mi otthonunkban” – írta Bíró Ica Facebook oldalán.

A fitnesz-edző, modell egy ki nem fizetett könyve után vett fel áthidaló kölcsönt vállalkozása fejlesztésére, mint később a Blikknek elmondta, ő nem bízott a devizahitelben, de rábeszélték.

„A megújulás titkai című könyvem után a kiadó nem fizette ki a szerzői díjamat, ezért is volt szükségem a hitelre. Megterveztem mindent, hogyan spórolok, míg véget nem ér a törlesztés. Forinthitelt szerettem volna, de a banknál rábeszéltek a devizára, azt állították, az a biztos. Szkeptikus voltam, de a közjegyző is győzködött, nem világosított fel a veszélyekről. Egy ideig működött, aztán már nem tudtam tovább fizetni”. Bíró Ica egy ideig fizette a törlesztő részleteket, de a durva emelkedés után már nem tudta tovább. „Megkaptam a kölcsönt, tisztességesen fizettem évekig… Amikor kezdett emelkedni az árfolyam és ezzel együtt a törlesztőrészlet is a duplájára meg a triplájára, besokalltam. Nem csoda, már tízmilliókról beszélünk.”

Bíró Ica egy éve még bízott abban, hogy jogi úton tudja megtámadni a szerinte igazságtalanul magas tartozást, de úgy tűnik ez nem sikerült. A fitneszsztár az elmúlt években a devizahitelesek egyik arca volt, számos tüntetésen, kilakoltatáson megjelent, képviselte az érdeküket a médiában. Tegnapi Facebook-bejegyzésében végül azt írja:

Bíró Ica és lánya
Fotó: Facebook/Bíró Ica

„Már majdnem üres a ház, sírnom kell,nagyon fáj, hogy itt Magyarországon, ilyen becstelen népirtó politika és életellenes jog létezhet, ahol családok pusztulását szervezetten, rendőri segédlettel követhetik el, ráadásul a családok évében! Ki védi meg a devizában becsapottak népes táborát? Ki segít? Bíztam az embert és a fogyasztókat védő jogokban a tisztességes bírókban a népet szolgáló karhatalomban az élet tiszteletében az igazságban és a szeretetben is!

Nem bűnözők a devizások, hanem kifosztott áldozatok, a bankok sajnos a kormányunk együttműködésével, rabszolgagyárakká váltak!

Kár, hogy valaha, bíztam bennük! Milyen élhetetlen ország lett a hazánkból? Nagyon sajnálom, sírnom kell. Talán csak az Isteni gondviselésben és a csodában bízhatok! Hátha megvalósul! Áldás! Legyen úgy!”

A lakhatási válság valóban bárkit elérhet ma Magyarországon. Civil szervezetek statisztikai adatai szerint 2-3 millió magyar lakhatása veszélyeztetett, rezsi- és bérleti díj hátralékaik, hiteleik miatt. 2018 májusa és júniusa között 1350 embert lakoltattak ki, ami naponta 22 családot jelent. Eközben 477 ezer lakás áll üresen, ebből 10 ezer önkormányzati tulajdonban van.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.