Még karácsony előtt bejelenthetik a Hír Tv végét

2018. október 13. 10:41 - szerző: 168 Óra

December 20-án jelentik be, hogy összevonják a Hír Tv-t az Echo Tv-vel, ez pedig komoly létszámleépítéssel jár majd – értesült a Népszava

Miután Nyerges Zsolt megvásárolta a nyáron Simicska Lajos üzleti érdekeltségeit, az első hírek még arról szóltak, hogy a két csatorna ugyan összehangolt profillal, de továbbra is önállóan működik majd. Az újabb tervek szerint a két csatornát összevonják, mégpedig úgy, hogy az Echo infrastruktúráján készülnek a Hír Tv-s arculattal a műsorok.

Ezt a forgatókönyvet erősíti Vaszily Miklós Echo Tv-hez igazolása. Az ő feladata nagyjából az, mint amire korábban a közmédiánál is megbízást kapott: szervezze újra és racionalizálja a működést, csökkentse a költségeket. 

A Hír Tv-ben jelenleg leltároznak, és ez is nyugtalanságot kelt: van, aki attól tart, hogy ez valójában egy kiárusítást vagy csődeljárást megelőző vagyonfelmérés része, hiszen ha a Hír Tv az Echo székhelyére költözik át, akkor nem lesz szükség rengeteg dologra a jelenlegi székházban. A Hír Tv-nek ugyanakkor 2019 végééig élő szerződése van több kábelszolgáltatóval, és ha a műsorszolgáltatás megszűnne, kötbért kellene fizetnie, ami nyilván nem lehet célja a tulajdonosoknak – emlékeztet a lap. 

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy – már a Hír Tv tulajdonosváltása után – az Echon új műsorstruktúrát dolgoztak ki, jövő héten például elindul egy három órás reggeli műsor. Vagyis láthatóan az Echo-nál is úgy kalkulálnak, hogy hosszabb távon is marad az önállóságuk.