Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Még a saját hozzátartozói sem akarják eltemetni Szita Bence gyilkosát, az önkormányzatnak kell foglalkoznia vele

2019. június 8. 11:45 - szerző: 168 Óra

A 2012-ben kegyetlenül megölt 11 éves kisfiú egyik gyilkosa, B. József nemrég halt meg. A férfit a börtönben sem látogatta saját családja, és temetéséről sem kívánnak hozzátartozói gondoskodni – írja a Bors.

– Keresem a testvéremet. Van egy lányom, de ő külön életet él, dolgozik, az édesanyám ne­velte. Egy unokám is van, de nem láttam még – mondta korábban a lapnak egy börtön­interjúban a gyilkos.

Mivel a család nem je­lentkezik, a férfi elhantolásáról a helyi, vagyis a tököli önkormányzat gondoskodik.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a konkrét esetről nem nyilatkozott, de annyit elárult, hogy ha nincs az elhunyt eltemettetésére köteles személy, vagy olyan, aki azt vállalná, a büntetés-végrehajtási intézet a halálesetet nyolc napon belül bejelenti az illetékes anyakönyvvezetőnél. Emellett megkeresi az illetékes önkormányzatot a köztemetéssel kapcsolatos intézkedések megtétele érdekében.

Gyermekgyilkosság - Tényleges életfogytiglani mindhárom vád
Fotó: MTI/Varga György

B. József hosszan tartó súlyos betegség után halt meg, ahogyan tettestásra, P. Erika is. Mindkét elítélt ugyanabban a kórban halt meg. A fiút az egykori mostohaanyja, P. Erika felbujtására ölte meg B. József és K. József. A fiút súlyosan bántalmazták, majd még élve eltemették. A mostohaanyja a két férfi mellett szintén életfogytiglani büntetést kapott, a nő 2017-ben halt meg a börtönben.