Még a saját hozzátartozói sem akarják eltemetni Szita Bence gyilkosát, az önkormányzatnak kell foglalkoznia vele

2019. június 8., 11:45

Szerző:

A 2012-ben kegyetlenül megölt 11 éves kisfiú egyik gyilkosa, B. József nemrég halt meg. A férfit a börtönben sem látogatta saját családja, és temetéséről sem kívánnak hozzátartozói gondoskodni – írja a Bors.

– Keresem a testvéremet. Van egy lányom, de ő külön életet él, dolgozik, az édesanyám ne­velte. Egy unokám is van, de nem láttam még – mondta korábban a lapnak egy börtön­interjúban a gyilkos.

Mivel a család nem je­lentkezik, a férfi elhantolásáról a helyi, vagyis a tököli önkormányzat gondoskodik.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a konkrét esetről nem nyilatkozott, de annyit elárult, hogy ha nincs az elhunyt eltemettetésére köteles személy, vagy olyan, aki azt vállalná, a büntetés-végrehajtási intézet a halálesetet nyolc napon belül bejelenti az illetékes anyakönyvvezetőnél. Emellett megkeresi az illetékes önkormányzatot a köztemetéssel kapcsolatos intézkedések megtétele érdekében.

Gyermekgyilkosság - Tényleges életfogytiglani mindhárom vád
Fotó: MTI/Varga György

B. József hosszan tartó súlyos betegség után halt meg, ahogyan tettestásra, P. Erika is. Mindkét elítélt ugyanabban a kórban halt meg. A fiút az egykori mostohaanyja, P. Erika felbujtására ölte meg B. József és K. József. A fiút súlyosan bántalmazták, majd még élve eltemették. A mostohaanyja a két férfi mellett szintén életfogytiglani büntetést kapott, a nő 2017-ben halt meg a börtönben.

 

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.