Még a napirendben sem egyeztek meg a zuglói önkormányzati képviselők, nemhogy a parkolás ügyében

2019. április 18. 16:04 - szerző: 168 Óra

Mintha se a Fidesz, se az MSZP nem akarna változást a veszteséges szisztémában. Valakinek biztos megéri.

Látszólag mindenki fel akarja számolni Zuglóban a veszteséges parkolási rendszert. Ehhez képest még a csütörtök délelőtti rendkívüli ülés napirendjeiben sem tudtak megegyezni a képviselők. Több indítvány is a parkolási ügyekkel foglalkozott volna, de mivel a napirendet sem tudták elfogadni, marad minden a régiben – írja a 444.hu.

A XIV. kerületben 2017-ben vezették be a fizetős parkolást, de valamilyen okból a majdnem 300 millió forinttal olcsóbb ajánlatot tevő céget kizárták a pályázók közül.

A mai ülés előtt még a Fidesz-frakció kezdeményezte, hogy hozzanak létre egy háromfős vizsgálóbizottságot a parkolási rendszer üzemeltetésének ügyében, ami gyakorlatilag gyámságot jelentene az önkormányzat felett. A Fidesz arra hivatkozott, hogy az előnytelen szerződés miatt két év alatt 739 milliós hiány jött össze a kerületben.

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely polgármester kezdeményezte, hogy a parkolási rendszer üzemeltetését az önkormányzat vegye át, és ne szervezzék azt ki. Július 9-én ugyanis lejár a SIS Parking Kft.-vel kötött vállalkozási szerződés.

Eközben a kerület szocialista alpolgármestere, Hajdu Flórián még 76 parkoló automatát vett volna a kerületnek. 

Végül az egyik javaslatból sem lett semmi, ugyanis a napirendről sem tudtak megegyezni.

Az ülés elején Karácsony Gergely kezdeményezte, hogy a vizsgálóbizottságról szóló fideszes javaslatot az első helyről tegyék át inkább az utolsóra, mert azt hallotta, hogy a szavazás után a Fidesz ki akart vonulni, hogy a többi kérdésben ne lehessen dönteni.

Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármester szerint Karácsony szabálytalanul hívta össze a rendkívüli ülést, túl későn küldték ki a meghívót. Várnai László független képviselő kifogásolta, hogy még a bizottságokat sem hívták össze az ülés előtt. A fideszes Kovács Balázs pedig cáfolta, hogy ki akartak volna vonulni a saját javaslatuk megszavazása után.

Rozgonyi ezután egy tucatnyi pontot le akart vetetni a napirendről, köztük Karácsony üzemeltetési javaslatát is.

A testület végül a módosított napirendet sem fogadta el, a polgármester pedig lezárta az eredménytelen ülést. Hozzáfűzte, hogy

most a teljes magyar sajtó előtt csinál hülyét magából a képviselő-testület.