Három medvét láttak a Heves megyei Petőfibányán, arra kérik az embereket, hogy ne akarják lefényképezni őket

2020. július 8. 19:03 - szerző: 168 Óra

Két sportoló nő három medvét látott a petőfibányai temetőnél szerdán reggel, 7 óra előtt pár perccel – tájékoztatta a Heolt Juhász Péter polgármester, aki időközben értesítette a polgárőröket, a rendőröket és a vadászokat.

A község önkormányzata a Facebookon hívta fel a figyelmet a fejleményre.

„A fővadász vizsgálni fogja az állatok nyomait, ennek eredményéről később tájékoztatjuk Önöket! Addig is kérjük, hogy kerüljék az erdős részeket és kutyát se sétáltassanak erdős részeken, mezőkön! A horgászokat kérjük, hogy halat ne hagyjanak a parton, a megmaradt élelmiszert vigyék haza! Ha medvét látnak, ne közelítsék meg őket, ne próbáljanak barátkozni velük és végképp

ne fényképezzék őket! 

Ha közel merészkedik, ne tegyünk hirtelen mozdulatokat! Ha csak bocsokat látnak, akkor se közelítsék meg őket, biztos, hogy az anyamedve is ott van, ha veszélyt érzékel, támad! Autós találkozás esetén semmiképp ne hagyják el a járművet! Kérjük vigyázzanak magukra!"

– írták.

A múlt hét végén a Nógrád megyei Bercelen ugyancsak medve járt, igaz, annak csak a talpnyomait azonosították. Mindenesetre ott is figyelmeztetést adott ki a polgármester.