Rengeteg magyar újságot és hírportált tiltottak ki Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról vagy meg sem hívták őket

2020. január 9., 11:36

Szerző:

Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatójára igencsak megszűrhették, hogy melyik médium újságíróját engedik be. Érdekes, hogy például az egyik legnagyobb elérésű portál, a 24.hu meghívót sem kapott, és a lap hiába érdeklődött, hiába regisztrált, újságírói nem vehettek részt az eseményen.

Szintén nem jutottak be két oknyomozó portál, a Direkt36 és az Átlátszó munkatársai, hiába szerettek volna részt venni.

Ugyancsak távol kellett maradnia a Mércének és az Alfahírnek. A 168 Óra sem lehetett jelen a rendezvényen, meghívót sem kaptunk. A miniszterelnöki Kormányinfót ennek ellenére élőben közvetítjük.

Orbán Viktor év eleji tájékoztatója azért fontos a sajtó munkatársainak, mert ilyenkor olyan újságok munkatársai is kérdezhetnek, amelyeknek a kormányfő egyébként nem ad interjút. Már amelyik bejut, ugye.

Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatója
Fotó: Szigetváry Zsolt

(Az Index és a Mérce nyomán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.