Medgyessy Péter szerint nem jó ötlet miniszterelnök-jelöltté tenni Karácsony Gergelyt

2019. december 26., 12:43

Szerző:

Olyan méltatlan ez a magyar politikai élet, hogy ehhez én sok jót nem tudok hozzátenni - mondta Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorának adott interjút, amelyet az Index szemlézett. A volt miniszterelnök ezzel, illetve a kormányról és az ellenzékről alkotott egyaránt kritikus véleményével indokolta, miért nem szerepel gyakrabban a nyilvánosságban.

Medgyessy szerint az októberi önkormányzati választásokon fordulat történt, és "egy egészséges folyamat kezdeteként" érte el eredményeit az ellenzék. Szerinte ugyanakkor nagy

nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha Karácsony Gergely főpolgámestert építenék fel miniszterelnöknek.

Szerinte éppen az a feladat, hogy az ellenzék megtartsa a fővárost, "fel kell építeni olyan embereket, akik képesek az országot igazán vezetni. Nem tolonganak." Karácsonyról Medgyessy Péter azt mondta, "a várakozásomhoz képest jobb a teljesítménye, határozottabb a fellépése".

Medgyessy Péter és Orbán Viktor televíziós vitája 2002-ben

 

Szél Bernadettről pedig azt, hogy "a személyéről jó véleményem van, de az utóbbi időkben keveset mutatott". A volt miniszterelnök szerint az embereknek igénye van arra, hogy legyen egy új megközelítés a politikában, a női politikusok megjelenése pedig jól jelzi ezt.

Medgyessy az ellenzéki összefogásról azt mondta, hogy nincs más választása az ellenzéki oldalnak, a Jobbikot is beleértve együtt kell működni. De az országgyűlési választásra kevés lesz, ha csak valami ellen fognak össze. Meg kell keresni "a közös pontokat", amely mögé be lehet állni. A volt kormányfő szerint az is a feladat, hogy az ellenzék nyisson azok felé, akik csalódtak a Fideszben, ne egymás között osszák fel az ellenzék táborát.

A volt MSZP-s kormányfő arról állást foglalt, van-e még demokrácia Magyarországon. Igaz, a véleménye nem tekinthető sarkosnak: "ez egy autoriter rendszer, mert nem lehet azt mondani, hogy Magyarországon nincs demokrácia, de azt sem lehet mondani, hogy demokrácia van".

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.