A menetszél miatt zuhanhatott a sínekre a vonat által elgázolt nő a zuglói állomáson

2019. szeptember 13., 21:07

Szerző:

A menetszél ránthatta be a vonat alá a peronon álló utast csütörtökön Zuglóban – számolt be erről egy szemtanú az RTL Híradónak.

Azonnal a fiatal nő segítségére siettek, akit válságos állapotban vittek a mentők kórházba, és életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Több utas is arra panaszkodott, hogy a peron túl szűk ott, ahol a baleset történt, bő 1 méter széles részen közlekedhetnek az emberek, miközben az állomás felújítása miatt az állomás másik oldala le van zárva.

Gyöngyösi Máté, a Közlekedő Tömeg Egyesület elnökségi tagja szerint ez veszélyes, és a jelenlegi felújítás nem oldja meg a balesetveszélyes helyzetet, mert csak a burkolatot cserélik ki. Úgy véli, az állomásépületet el kellene bontani.

A MÁV szerint a felújításnak nincs köze a balesethez. Azt is elmondták, bár a peront nem szélesítik,  bővítették a biztonsági sávot.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.