Akkor a létszámhiány a MÁV-nál, hogy vasárnap éjszaka az egyetlen pénztáros betegsége miatt zárva voltak a pénztárak a Keletiben

2019. szeptember 9., 19:40

Szerző:

Augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet. Vasárnap este hétfő hajnalig pedig egy pénztár sem üzemelt a Keleti Pályaudvaron, mert az egyetlen pénztáros lebetegedett – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A Nyugati Pályaudvaron is korlátozták korábban a pénztárak nyitva tartását, akkor a létszámhiánnyal magyarázta a történteket a MÁV. Szerintük a Keletiben most nem ezért, hanem egyedi eset miatt kellett bezárnia a pénztáraknak.

Az éjszakai pénztáros ugyanis lebetegedett, és nem tudták őt ilyen rövid időn belül pótolni.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azonban egyre aggasztóbb, hogy nincs elég vasutas, és ez már a szolgáltatások színvonalát is befolyásolja.

A MÁV adatai szerint augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet, de a vasúttársaság szerint ez csak a vonatok töredékét érintette. A MÁV-nál folyamatosan keresnek vasutasokat, de úgy látják, nincs baj a szolgáltatással. 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.