Durván balesetveszélyes a tatai vasútállomás lépcsője, amit a MÁV igencsak pocsékul újított fel

2020. január 24., 12:22

Szerző:

Pocsékul sikerült Tata-Tóvároskert vasúti megállójának felújítása – írja a Közlekedő Tömeg a Facebookon. A megálló lépcsőjét tavaly szeptemberben újították fel, de úgy, hogy

minden lépcsőfok különböző magasságúra és szélességűre sikerült, sőt, a méretek egy-egy fokon belül is változóak.

A bejegyzés szerint az új lépcső nem csak csúnya, hanem a vakok és a gyengénlátók számára még balesetveszélyes is lett. Sőt, az anyaghasználat annyira elhibázott, hogy várhatóan pár éven belül újra tönkre fog menni a szerkezet.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a MÁV az ország egyik legjelentősebb ingatlantulajdonosaként minden koncepciót nélkülöző, a jogszabályi előírásokat figyelmen kívül hagyó, félresikerült barkácsolásokkal próbálja a fejlesztés látszatát kelteni" – írták:

(A 24.hu nyomán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.