VDSZSZ: Egy almával köszöni meg a MÁV-Start vezetése a ünnepek alatti munkát

A szakszervezet szerint a dolgozók kiborultak.

2020. december 23., 13:06

Szerző:

"Kedves Kollégák! Az alma az egészség jelképe, és karácsonykor az ünnepi hagyomány része, az összetartozás szimbóluma. Köszönet minden vasutas munkatárunknak, aki ünnepnapon is szolgálatban van! Egyél egyet, vegyél egyet, fogaszd egészséggel!" Ezt a levelet és a mellé helyezett kosár almát kellett kirakni a MÁV-Startos szolgálati helykere, ezzel köszöni meg a MÁV-Start vezetősége az ügyeleti munkát.  

Az összetartozás helyett azonban a hagyományosabb és hitelesebb viszály szimbólumává vált az alma, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) cikke szerint. Mivel a dolgozók a szakszervezet szerint úgy ítélik meg, ennél már nincs lejjebb, ennél még a pár évvel ezelőtti 1500 forintos vásárlási utalvány is jobb volt.  

Ha egy dolgozó 1-2 kiló almt kapott volna, az máris jobb reakciót váltott volna ki, mert azt haza is lehet vinni. Vagy ha folyamatosan lenne gyümölcs, ami fontos az egészségmegőrzésben.  

Érdeklődtünk a MÁV-nál is az almáról, ha válaszolnak, befrissítjük a cikket.

 

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.