Este fél nyolc és másnap reggel hat között zárva vannak a pénztárak a Nyugati pályaudvaron, mert nincs, aki dolgozzon

2019. szeptember 1., 11:39

Szerző:

A Közlekedő Tömeg vette észre, hogy

augusztus 30-tól szeptember 22-ig este 19:35-től másnap reggel 6 óráig zárva tartanak a MÁV belföldi jegypénztárai a Nyugati pályaudvaron. 

Az egyesület posztolt is egy ezt tanúsító fotót a Facebookon, hozzáfűzve, a bezárás miatt szombat este volt pillanat, amikor 70-en álltak sorba a jegykiadó automatáknál, csakhogy a 14 automatából öt egyáltalán nem működik, a maradék kilenc között pedig öt olyan van,a amelyiknél csak kártyával lehet fizetni. Emiatt 15-20 percbe is került, míg egy-egy utasnak sikerült jegyet vásárolni, sokan pedig le is késték a vonatukat. Azokat, akik jegy nélkül szállnak fel, 2600 forintra büntetik. 

A Közlekedő Tömeg  gyanúja szerint az éjszakai bezárás oka a munkaerőhiányban keresendő. Magyarországon 80 vasútállomáson, többi közt a között a Nyugati pályaudvaron sincs elegendő pénztáros, sokan nyugdíjba mentek vagy felmondtak, a MÁV-Start viszont csak úgy vesz fel újabb pénztárosokat, ha beleegyeznek, hogy később a énztár helyett vonatokon vezető jegyvizsgálóként is kell majd dolgozniuk.

A MÁV egyébként iskolakezdésre időzítette s bezárást, augusztus legvége minden évben a tanév előtti bérletvásárlási roham csúcspontja.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.