Már tüntettek is a MÁV új menetrendje ellen, amely csak a Szeged-Budapest vonalon ezer embert szívat meg naponta

2019. december 16., 06:40

Szerző:

Vasárnap Magyarországon hatályba lépett az új vasúti menetrend, amely úgy tűnik, nem mindenkinek hoz kedvező változást az életében. szegeden néhány tüntető perceken át tartó sípszóval tiltakozott az ellen, hogy a legfrekventáltabb időpontban indított IC-járatok nem állnak meg közbenső állomásokon – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából. Egy-egy reggeli és délutáni IC mostantól egy közbenső állomást sem érint, 

A legkirívóbb eset a 7:30-as kiskunfélegyházi vonaté, amelyik Lakitelek, Kiskunhalas, Szentes és Szeged felé megállás nélkül áthalad 150 utas érdekeit hagyva figyelmen kívül.

Csak a Szeged és Budapest közötti IC menetrendjének megváltoztatásával 69 vasúti és buszcsatlakozást nem érnek el az emberek. Ez hozzávetőlegesen ezer utast érint naponta.

Az RTL Klub Híradó megkereste a MÁV-ot az ügyben, de csak azt a választ kapta, hogy használja,, ami Mosócz László, az Mosóczi László, Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára mondott vasárnap az ügyben. Eszerint a menetidő rövidítése érdekében döntöttek a változásokról.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.