Hatalmas tömeg lepi el vasárnap a vonatokat, a MÁV a „lehetőségekhez mérten" próbál helytállni

2019. október 29., 10:09

Szerző:

A kegyeleti ünnepekhez igazodik a vonatközlekedés rendje: október 31-én a pénteki, november 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. 

A hosszú hétvége előtt a MÁV azt javasolja, hogy néhány nappal az ünnep előtt, előre vegyék meg az utasok a menetjegyeket. Ilyenkor rengetegen mennek a temetőkbe vagy látogatnak el a rokonaikhoz, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, és néhány nap alatt akár félmillióan is útra kelhetnek a vonatokkal. Sokan utazhatnak már csütörtökön is, de a legtöbben vasárnap szállnak majd vonatra, mert aznap ér véget az őszi szünet. A tavalyi négynapos ünnep utolsó napján – részben az őszi szünet vége miatt – 

megduplázódott az utasforgalom egy átlagos vasárnaphoz képest

– közölte kedden a Mávinform.

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity-vonatok.

A vasúttársaság az IC-vonatokhoz a helyfoglalások figyelembevételével –

a lehetőségekhez mérten

– plusz kocsikat kapcsol. 

(A Blikk nyomán)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.