411 millió forintért gyártanak cipőket a MÁV dolgozóinak

Balassagyarmati gyár készítheti a vasúttársaság cipőit.

2020. szeptember 23., 12:52

Szerző:

Úgy 33-35 ezer pár cipőre van szüksége a MÁV-nak, ezért egy évvel korábban közbeszerzést írt ki 411 millió forint értékben. A nemrégiben lezárult tendert az egyetlen ma is működő, munkavédelmi cipőket gyártó hazai vállalat, az Ipoly Cipőgyár Kft. nyerte – idézi a győztes cég közleményét a Hvg.

A tender igen összetett volt, egyen- és formalábbelik ugyanúgy szerepeltek a kiírásban, mint munkavédelmi bakancsok és félcipők. Kellenek például elektromos szigetelőképességgel rendelkező lábbelik a villanyszereléshez, míg más cipőknél, bakancsoknál a mechanikai védelemre, a vágásbiztonságra, a hővédelemre, a vízállóságra, csúszásmentességre, talpátszúrás elleni védelemre, olajállóságra vonatkoznak előírások – mondták.

„Természetesen emellett szükség van férfi és női, téli, átmeneti és nyári modellekre, persze nem minden típusból mindegyikre. A vasútnál számos szakmának, munkakörnek és helyzetnek kell biztosítani a megfelelő lábbelit” – mondta Tóka István, a balassagyarmati cipőgyár ügyvezetője.

A tender elbírálását egy keretszerződés követi, amely terhére a MÁV lehívhatja a cégtől az épp szükséges típusokat és mennyiséget a következő 12 hónapban.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.