Bűzös, kékes folyadék ömlik egy kútba egy csövön Mészáros Lőrinc erőművénél

2019. november 25., 15:42

Szerző:

Egy a környéken lakó olvasója hívta fel a 24.hu figyelmét, hogy vasárnap több kilométer hosszú tömlőt helyezett ki valaki a Mátrai Erőmű mögé. Mint a portál munkatársai a helyszínen meggyőződtek róla, a tíz centiméter átmérőjű műanyag vezeték az erőmű mögötti patakból szúrós szagú folyadékot szállít egy út menti kútba,

ahonnan a víz egy Detk község felé csordogáló kis érbe ömlik.

A beömlésnél a szennyvízgyanús folyadék kékesszürkére festi a vizet.

 

A szennyvíz származhat az erőmű melletti, szintén Mészáros Lőrinc tulajdonában levő, gabonafeldolgozással foglalkozó Viresol Kft.-től is. 

A múlt héten a környéken több tucat ember lett rosszul a határértéket meghaladó, szagra is zavaró légszennyezettség miatt. Pénteken elkezdték leereszteni a vizet az erőmű melletti tározóból, de az erős szag miatt abbahagyták. Úgy tudni a gyanús folyadék forrása ez a tározó lehet.

A katasztrófavédelem a múlt pénteken közölte, nem találtak olyasmit az erőműnél, ami lakosságvédelmi intézkedést indokolt volna.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.