Matolcsy György helyettese tudja, mit csinálna a magyarok összes pénzével

2018. október 4., 18:49

Szerző:

A hvg.hu írja, hogy Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ma tartott egy előadást a Portfolio konferenciáján, ahol győzelmi mámorban kiáltotta világgá:

Ötezermilliárdnyi készpénzben úszunk!

Ez az ötezermilliárd forint a magyarok rendelkezésére álló készpénzt jelenti, Nagy Mártonnak pedig az az ötlete támadt, hogy népünket állampapírok vásárlására kellene rávenni. Külföldi kézben jelenleg 3700 milliárd forintnyi állampapír van, és ha ezt kicserélhetnék a magyarok készpénzén vásároltakra, akkor gyakorlatilag önfinanszírozóvá válna az állam – fejtegette. Beszélt arról is, hogy bár a feltörekvő piacokról éppen áramlik ki a tőke, Magyarországot ez a jelenség kevésbé érinti, és a magyar háztartások is többet tudtak megtakarítani, mint a környező országokéi.Lehet rettegni, Nagy Márton az utóbbit „kiaknázatlan tartaléknak” nevezte.

Nagy Márton és Matolcsy György
Fotó: MTI/Kovács Attila

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.