Operatív törzs: maszkokkal csalókat fogtak el

2020. november 20., 14:07

Szerző:

Három férfit fogtak el a rendőrök maszkokkal elkövetett sokmilliós csalás gyanújával – mondta Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón pénteken.

Az MTI beszámolója szerint tamási, illetve veszprémi lakosok tavasz óta maszkokat, gumikesztyűket és egyéni védőeszközöket kínáltak eladásra, és a vételár egy részét előre kérték. A sértettek mintegy 10 millió forintot utaltak át a három elkövetőnek, akik azonban csak a megrendelt termékek kis részét szállították le. A rendőrök mindhárom férfit elfogták és jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával indítottak ellenük eljárást – ismertette az alezredes.

Kiss Róbert elmondta, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök 326 emberrel szemben a kijárási, gyülekezési tilalom megsértése, eggyel szemben pedig a kutyasétáltatásra vonatkozó 500 méteres szabály megszegése miatt intézkedtek.

Közölte, a november 4-én bevezetett kijárási korlátozás, illetve a november 10-én 24 órától bevezetett tilalom megszegése miatt idáig összesen 4364 emberrel szemben intézkedtek.

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.