Hadházy: Mindössze 4600 darab maszkot gyártott a kormány kínai csodagépe a beígért 2,8 millió helyett

2020. november 5., 19:36

Szerző:

„Szeptemberben már csak 4600 (! Négyezer hatszáz !) maszkot gyártott a kínai csodamasina, amiről Orbán propagandavideója azt hazudta, hogy havi 2,8 milliót fog" - írja posztjában Hadházy Ákos országgyűlési képviselő.

„Nem ez Orbán legnagyobb hazugsága,  de nem mindig lehet ennyire egyértelműen rajtakapni, illetve ez a kis történet mindent elmond a kormány “járványkezeléséről” és a korrupcióról" - tette hozzá.

 A képviselő emlékeztet: a gépet 210 millióért vette a kormány, miközben az Alibabán ugyanakkor 21 millióért kínálták. Az ügyön néhány netes kattintással min. 150 milliót kereső “portyázó fürkész” cég tulajdonosa Tóth László, a Judo Szövetség elnöke - írja a független képviselő.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.