A szakszervezet szerint Novák Katalinnak bocsánatot kéne kérnie a videójáért

A nők nem azért dolgoznak éjt nappallá téve, mert így akarnak kiteljesedni, haenem azért, mert így tudnak megélni, mondja a felháborodott Nőtagozat.

2020. december 15., 11:45

Szerző:

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn tett közzé videót, amelyben kifejtette álláspontját a nők kívánatos hozzáállásáról család, munka, gyermekvállalás és ambíciók tekintetében. Többek közt arról is beszélt, hogy a nők ne versengjenek a férfiakkal a munka területén. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nőtagozata most közleményt adott ki, amelyben elnézéskérést vár a minisztertől, írja az Index.  

"Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek fogalma sincs arról, hogyan él a magyar családok, a nők, az anyák 90 százaléka. Eláruljuk: dolgoznak. Nem azért, mert így akarnak »kiteljesedeni«, hanem azért  mert nincs más választásuk",

írják, ahogy azt is "a nők többsége nem úri passzióból megy hajnalban a gyárba, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is". A nők kénytelenek versengeni a férfiakkal, mert ugyanazért a munkáért sokszor kevesebb pénzt kapnak.  

A Nőtagozat szerint a legjobb lett volna, ha Novák ezt a videót csak az "ő anyagi és egzisztenciális köréhez tartozó ismerőseinek, barátnőinek küldi el,", és felszólítják, kérjen bocsánatot a magyar nők millióitól.