Másodszor is kényszerleszállást hajtott végre ugyanaz a honvédségi helikopter

2018. október 13. 14:15 - szerző: 168 Óra

Újabb kényszerleszállást hajtott végre a honvédség Oroszországban nagyjavításon átesett Mi-17-es helikoptere – szúrta ki a Zoom az LHSN.hu szakblog Facebook-bejegyzését. Azt írták:

„Trélerre került a 704-es. Úgy tudjuk újból kényszerleszállást hajtott végre a helikopter néhány nappal ezelőtt, az ország keleti felében. Információink szerint az augusztus végi városlődi esethez hasonlóan most is erős vibrációt okozott valami a helikopteren amit a videó alapján nem tudtak a helyszínen kijavítani, ezért közúton szállították a légijárművet a szolnoki bázisára.”

Ugyanez a helikopter augusztus 30-án is földre kényszerült bevetés közben. A Honvédelmi Minisztérium most nem adott ki közleményt a repülőeseményről. Augusztusban azt írták, hogy az MH Pápa Bázisrepülőterére tartott a kutató-mentő feladatokat ellátó Mi-17 típusú helikopter pilótája hajtóművibrációt észlelt, ezért kényszerleszállást hajtott végre.

A harminc éves Mi-17-esek közül nagy tavaly májusban, az ötödik idén nyáron érkezett vissza az oroszországi Novoszibirszkből, ahol nagyjavításon és felújításon estek át 16 millió euróért, azaz mintegy 5,2 milliárd forintért.