Maszkellenes tüntetést hirdettek a járványszkeptikus Gődényék

A tüntetés a nagyobb városokban lesz, mindenhol a helyi Szabadság téren.

2020. szeptember 10., 14:24

Szerző:

Covid 9.11 címmel rendeznek országos tüntetést a „járványszkeptikus”, a koronavírus elleni korlátozások ellen tiltakozó aktivisták - írj a hvg.hu. A magukat Normális Élethez Ragaszkodóknak nevező csoport pénteken fog utcára vonulni. 

Az esemény szervezőjeként Gődény Györgyöt jelölték meg, aki elsősorban a YouTube-on terjeszti elképzeléseit arról, hogy a kórokozó veszélyességét eltúlozza a média, hogy a Covid-19 betegség nem veszélyesebb az influenzánál, hogy a PCR-teszt rendszeresen hamis pozitív jelzéseket produkál, illetve hogy a maszkviselés nem hatékony a fertőzés visszaszorításában.

A tüntetést több nagyvárosban megrendezik, mindenhol a helyi Szabadság téren, délután fél négytől. A Facebookon csütörtök délig összesen majdnem kilencszázan jelezték, hogy részt vesznek, az érdeklődők száma négyezer. Ellentétben a manapság szervezett eseményekkel, a szervezők itt természetesen nem kérik a résztvevőktől, hogy viseljenek maszkot és tartsanak távolságot.

Gődénytől és társaitól, köztük az 5G mobilhálózat elleni aktivizmustól hivatalosan elhatárolódott a Magyar Orvosi Kamara.

A lap szerint Gődénynek nem ez az első kirándulása a közéletben: 2018-ban a Közös Nevező nevű kamupárt elnökeként lépett fel. A párt 42 egyéni jelöltet indított, valószínűleg hamis ajánlásokkal, mivel végül alig négyezer szavazatot kapott, kevesebbet, mint ahány ajánlást. A 153 milliós állami kampánytámogatást ugyan vissza kellett volna fizetniük, de ennek megtörténtéről Gődény nem hajlandó nyilatkozni.

(MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.