Másfél év után sem sikerült a Dózsa György úti gázolónak igazán bocsánatot kérni egyik áldozata apjától

2018. december 15. 10:07 - szerző: 168 Óra

A péntek esti RTL Fókusz számolt be arról, hogy másfél évvel a tragikus eset után kapott a Dózsa György úti baleset egyik áldozatának édesapja, Molnár József egy levelet M. Richárdtól. Molnár József fia egy sárga Citroenben ült, amelyik a Váci útról kanyarodott volna balra a Váci úton. Az ügyészség szerint ebbe az autóba csapódott bele 135-140 km/órás sebességgel a Mercedes, amit M. Richárd vezetett.

Dávid a helyszínen életét vesztette, kollégája, aki szintén vele volt az autóban, a kórházban halt bele sérüléseibe. Most az Index szúrta ki elsőként a riportot, amelyben Molnár József ismerteti M. Richárd levelét:

„Tisztelt Molnár család! Rögtön a baleset után pár nappal a hivatalos úton, a hatóságokon keresztüljeleztem írásban, hogy szeretném felvenni önökkel a kapcsolatot. Erre a mai napig semmilyen választ sem kaptam", olvasta fel az apa a levelet az RTL Klub műsorában. A levél így folytatódott: 

„Tisztában vagyok azzal, hogy a gyorshajtásommal sajnos hozzájárultam a balesethez, amiért természetesen vállalom is a felelősséget. Viszont az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a másik sofőr teljesen szabálytalanul, a kanyarívet levágva kanyarodott elém. Első sorban ennek köszönhető a tragédia. Ne értsenek félre, nem szeretnék semmit áthárítani, ezt a szörnyű tragédiát egyikünk sem szerette volna” 

– hangzott el a műsorban a levélből. A levél végén azt is hozzáteszi, hogy szívesen találkozna személyesen is a családdal, hogy részvétet nyilvánítson. Molnár József viszont azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy szerinte Richárd teljes amnéziában szenved, és maximum kerékpárral vagy BKV-val lehetett volna ott, ugyanis nem volt jogosítványa. Ebből ítélve, ő nem szívesen találkozna a gyanúsítottal. 

Az ügyészség múlt héten emelt vádat M. Richárd és a Citroen sofőrje ellen. Mindkettőjüket halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolják. De amíg a citroenes szabadlábon, M. Richárd letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, korábban ugyanis házi őrizetbe helyezték, és nyomkövetőt is kapott, de többször megszegte a szabályt. Először nyáron fogták el a rendőrök egy plázában, de akkor még pénzbüntetéssel megúszta. 

A férfi ügyvédje azt mondja, hogy a levéllel csak azért vártak ennyit, mert mindig kényes és nehéz felvenni a kapcsolatot a hozzátartozókkal.

Persze bocsánatkérésként nehezen értelmezhetőek a riportból megismert sorok, főként úgy, hogy M. Richárdról a baleset óta kiderült, korábban vádlott volt a kecskeméti maffia perben, ahol súlyos büntetést kapott. Ráadásul a furcsa politikai védelmet élvező férfinek a baleset idején nem volt jogosítványa, Gyurma néven ismerte a magyar titkosszolgálat, ami egy korrupt rendőrök elleni nyomozás miatt hallgatta le őt, és Rogán Antalra vigyázó egyik emberét; ezen kívül pedig ő vezette azt a belvárosi pizzériát, aminek előző tulaját szervezett bűnözők üldözték el Magyarországról.