Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem fogadta be a KDNP az MSZP-ből 30 év után kilépett balatonfűzfői polgármestert, ám ő mégis a kormánypártnak kampányol

2019. szeptember 13. 18:16 - szerző: 168 Óra

Folyamatosan azzal kampányol Balatonfűzfőn Marton Béla polgármester, hogy a KDNP támogatását élvezi az őszi önkormányzati választáson, írja a 24.hu. A probléma ezzel az, hogy a közel 30 éven át MSZP-s tagságú, legutóbb függetlenként megválasztott polgármester

jelentkezése ellenére mégsem lett a KDNP tagja, illetve a támogatást sem ő, hanem a valóban kormánypárti színekben induló Lajkó Frigyes élvezi.

Fotó: Facebook

Hargitai János, a kereszténydemokraták országos alelnöke erről levélben nyugtatta meg Lajkó Frigyest – a levél a portál birtokába jutott.

Eszerint Marton bár valóban indítványozta a helyi KDNP alapszervezetének a megalapítását, azt szabálytalanul tehette, ugyanis abba választási ellenfelét, Lajkót is fel kellett volna vegye, aki valóban rendelkezik tagsággal. Az ügy elakadt a párton belül, Maront pedig nem lett a KDNP tagja.