Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester szükségét érzi a gyerekek testi fenyítésének

2019. június 24. 18:41 - szerző: 168 Óra

Viszonylag határozott szülő voltam, a fegyelmet elvártam a gyerekektől, azzal együtt, hogy hét gyermek esetében ezt nem is lehet másképp. (..) Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból

én a testi fenyítésnek is szükségét érzem

 szúrta ki a 444, mit mondott Hódmezővásárhely polgármestere a 2018 ősze óta működő Radio Color városi online rádió családi magazinműsorának.

Márki-Zay Pétert a Kincs című műsor múlt szerdai adásában eredetileg arról kérdezték, hogy apaként máshogy viselkedett-e fiú vagy lány gyermekeivel, a kislányok az ujjuk köré tudták-e csavarni. A politikusnak hét gyermeke van, három lány, négy fiú, a legkisebb tízéves.

Fotó: Facebook

Márki-Zay a riporter közbevetésére kijelentette: „természetesen nem ököllel, agyba-főbe" jellegű gyermekbántalmazásról beszél.  – De arról szó van, igen, hogy egy adott esetben az ember például az utcán egy kézszorítással is jelzi a gyereknek, ha valami nem oké, ha valami nem elfogadható.

És nem érdekli, ha sír, sőt

– mondta. Szerinte a legkisebb korban már ki kell alakítani azt, hogy a szülőnek a tekintélye meglegyen, hogy a szülő hozza a döntéseket, „ha a gyermek hisztijének engedünk, akkor a szülő nem nevelője, hanem rabja lesz a gyermeknek."