Márki-Zay Péter szerint összehangolt jobboldali médiatámadás, karaktergyilkossági kísérlet készül ellene

2018. május 4. 12:07 - szerző: B.M.

„Egy frissen újraválasztott fideszes országgyűlési képviselő a múlt héten meg is üzente: készüljek fel a jobboldali MÉDIA TÁMADÁSÁRA" – ezzel tett ki közleményt Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán. A független hódmezővásárhelyi polgármester szerint „a Fidesz így szeretné lerombolni a belém vetett bizalmat, ellehetetleníteni politikai tevékenységemet és megakadályozni Hódmezővásárhely hatékony vezetését."

Márki-Zay szerint „máris elindult a legabszurdabb, legalantasabb hazugságok terjesztése, soha nem létező és soha el nem tűnt hatalmas pénzekről, soha el nem követett összeesküvésekről, árulásról, szakmai és vezetési hibákról, politikusi alkalmatlanságról, sikereink negatív hatásairól, erkölcsi és tisztességbeli megítélésemről. Mindennek csak a hazugsággyár kreatív műhelyének képzelőereje szabhat határt."

„Felkészülten várom a támadásokat: ahogy a polgármesteri kampányom során nem sikerült hazugságaikkal megtéveszteni a vásárhelyieket, ez most sem fog sikerülni. Az ország médiafogyasztó közönségét pedig előre figyelmeztetem: legyen tisztában azzal, hogy összehangolt lejárató akcióról van szó és kérdőjelezze meg annak valóságtartalmát" – zárta sorait a polgármester.

Egyelőre arról nem tudni bővebbet, hogy Márki-Zay miért érezte fontosnak éppen most e közlemény kiadását. Ugyanakkor a néhány hónapja időközi választáson polgármesteri címet elnyerő, független, összellenzéki támogatottságú politikusnak nem ez az első, az ellene irányuló támadásokról szóló figyelmeztetése.

Márki-Zay nyilvánvalóan belépett, s be is lépne a nagypolitikába, hiszen a fideszes többségű hódmezővásárhelyi képviselő-testület azzal, hogy Lázár János ismét egyéni országgyűlési képviselői mandátumot nyert, szinte ellehetetlenítheti a város vezetésében. Márki-Zay ezért, ennek elkerülése érdekében vett részt a kampányban „esélyesszervezőként", a mostani kormányellenes tüntetéshullám többszöri felszólalójaként viszont már sokkal nyíltabban is az országos politika felé nyit, noha állítása szerint nem volt ilyen szándéka.

Ez a szándék azonban, mint a mellékelt ábra mutatja, épp a helyi szintű problémák, a hódmezővásárhelyi polgármesteri munka fideszes megnehezítése miatt, akár változhat is.

Mindenesetre érdemes figyelembe venni: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere.