Márki-Zay Péter szerint egész Magyarországon sikerülni fog, ami Hódmezővásárhelyen sikerült

A NER vezetői magánrepülőgépeken menekülnek majd az elszámoltatás elől, de a rendszer kiszolgálóinak ezeken a magánrepülőgépeken nem lesz helyük.

2019. február 24., 17:11

Szerző:

Vasárnap Budapesten, a Hegyalja úti Bara Hotelben „zászlóbontó” rendezvényt tartott a Márki-Zay Péter fémjelezte ellenzéki mozgalom, a Mindenki Magyarországa. A független hódmezővásárhelyi polgármester novemberben indította útjára az ellenzéki mozgalmat, mégpedig azzal a céllal, hogy hogy mindenhol egy jelölt induljon a Fideszével szemben az őszi önkormányzati választásokon. Mostani elszólalásában azt mondta, 

„egy éve történt, hogy a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét”,

(a politikus 2018. február 15-én tartott időközi polgármester-választáson győzte le a fideszes ellenfelét, Hegedűs Zoltánt), a Mindenki Magyarországa pedig azért jött létre, hogy országosan is bebizonyítsák, amit Hódmezővásárhelyen már sikerült, vagyis hogy az összefogás legyőzi a korrupciót. Emlékeztetett, hogy Magyarországon újra a párthűség dönti el, ki szolgálhat portán és kiből lehet városvezető, a hatalmat pedig pénzéhség vezérli, amelyhez pártállam kell és megfélemlített kisemberek, „rabszolgákra” van szükség.

– Vajon ti, ennek a rendszernek a kiszolgálói, ti még mindig nem jöttetek rá, hogy mire kellettek? Hogy akkor, amikor a pártállam első számú vezetői luxusrepülőgépen fogják elhagyni az országot, ti nem fogtok helyet kapni azon a repülőgépen, ti itt maradtok, és ti lesztek felelősek. Ti, akik kiszolgálják ezt a rendszert. Gyermekeiteknek és unokáitok fogtok majd egyszer szégyenkezve beszámolni arról, hogy mit miért tettetek. És mert lesz számonkérés elszámoltatás, könnyen lehet, hogy titeket előbb fognak felelősségre vonni benneteket 

– figyelmeztetett Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi polgármester előtt felszólalt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki azzal kezdte, hogy csendben jajgathatunk csodára várva, de ezen kívül van máik három dolog is,. mégpedig az, hogy dolgozhatunk, dolgozhatunk és dolgozhatunk. Szerinte nem kicsi a feladat, 30 év kudarcát kell jóra fordítani, ugyanis 30 éve ígérik, hogy utolérjük a Nyugatot, most már Orbán Viktor is azt a „hülyeséget” nyomni, amit a rendszerváltás előtti szocialista propaganda, vagyis hogy a Nyugat hanyatlik. Szerinte a Fidesz soha nem fog visszafordulni a hanyatlásig vezető útról, amelybe az országot taszítja, és „mi” vagyunk azok, akik visszafordítják. A ma reménysége az eddiginél egységesebb ellenzék képe – fejezete be a beszédét. 

Utána a a KDNP-nek hátat fordító Lukácsi Katalin beszédében azt hangsúlyozta, nem azért jöttek létre, hogy még egy párt legyen a már meglévőek mellett, nem egy új szeletet szeretnének a túl sok részre szeletelt tortából, hanem hogy ez a torta legyen minél nagyobb, és mindenkinek jusson belőle. Azért dolgoznak – fűzte hozzá, hogy az ellenzéki egység tartalommal teljen meg, mert

nem igaz, hogy az ellenzéket csak a Fidesz és Orbán Viktor utálata hozhatja össze. 

Keresik az együttműködést más szervezetekkel, mert nem engedhetik meg maguknak a magányos harc luxusát, és kötelességük hidat építeni a szigetek között – fogalmazott Lukácsi Katalin.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.