Márki-Zay Péter nem akar miniszterelnök lenni, de nem ugrana el a feladat elől

2019. január 28., 19:10

Szerző:

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere vasárnapi videójában többek között arról beszélt, hogy ugyan nincsenek miniszterelnöki ambíciói, de nem ugrana el a feladat elől. Évértékelő beszédet tartott múlt csütörtökön – mesélte –, amelyen szinte csak kormánypárti lapok újságírói vettek részt, 

a sajtótájékoztatón pedig faggatták arról is, hogy szeretne-e miniszterelnök lenni. Elmondása szerint a kormánypárti sajtó azt hozta ki a tájékoztatóból, hogy az akar lenni, pedig nem, és nincsenek is ilyen ambíciói. Hozzátette, hogy ha a feladat nagy megtiszteltetésként egyáltalán felmerül, és úgy látja, hogy az ő segítsége és szolgálata szükséges az országnak, akkor nem ugrik félre a feladat elől.

Kijelentette, hogy ő Hódmezővásárhely polgármestere szeretne lenni, amit rendkívül megtisztelő feladatnak érez, ezért is költözött haza az Egyesült Államokból. Úgy látja, hogy a május 26-29-i EP-választásoknak lehet köze ahhoz, hogy a kormánypárti sajtó elkezdte terjeszteni róla ezt.

  

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.