Márki-Zay Péter elindulna az előválasztáson, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje legyen

2020. július 1., 13:08

Szerző:

Márki-Zay Péter elindulna egy előválasztáson azért, hogy ő legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelölte – mondta  az ATV Egyenes beszéd című műsorában a hódmezővásárhelyi polgármester kedden.

A 2022-es választáson Márki-Zay szerint az ellenzéknek akkor lehet esélye a sikerre, ha lesz előválasztás. 

„Mi azt láttuk Hódmezővásárhelyen, hogy nincs nyerhetetlen körzet, és hogyha mi bármelyik egyéni választókörzetet feladjuk a 106 közül, akkor óriási esélyt adunk Orbán Viktornak, hogy miniszterelnök legyen – mondta Márki-Zay. 

A kérdésre, hogy őt megkeresték-e már azzal, hogy legyen miniszterelnök-jelölt, közölte, hogy rengetegen, de nem pártok. Szerinte

felelősen nem lehet nemet mondani.

Karácsony Gergelynek is vállalnia kellene a miniszterelnök-jelöltséget Márki-Zay szerint, aki a főpolgármestert kiváló jelöltnek tartaná. Ha lesz előválasztás, ő mindenképp a legesélyebbnek bizonyuló jelöltet támogatja majd – biztosított a polgármester.

(Az Index nyomán)

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.