Márki-Zay Péter megírta a 12 pontját, honlapot indított az ellenzéki összefogásért

2018. március 17., 17:03

Szerző:

Honlapot indított Márki-Zay Péter az ellenzéki pártok összefogásáért az április 8-i parlamenti választásokon – derül ki abból az interjúból, amelyet az azonnali.hu készített Hódmezővásárhely független polgármesterével. A Rendszerváltás 2018 honlapon azt lehet követni, hogy a 106 magyarországi egyéni választókerületben ki hol számít eséllyel is rendelkező ellenzéki indulónak a fideszes jelölttel szemben.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A listán egyelőre két ellenzéki név szerepel lehetséges befutóként – a Szegedet is magában foglaló csongrádi 1. számú választókerületben az MSZP-s Szabó Sándor, a csongrádi 4-es számú választókerületben pedig a jobbik Kiss Attila –, de Márki-Zay Péter 12 pontja is a nemzeti minimumról, és egy írás a február 25-i hódmezővásárhelyi polgármester-választáson aratott győzelem tanulságairól is. A leginkább azt szeretné – fűzte hozzá –, hogy maguk a pártok egyezzenek meg a visszaléptetésekről, és közöljék vele az esélyes jelöltet, akit feltüntethet a listán.

Márki-Zay Péter az interjúban elárulja azt is, hogy április 8-án egyéniben a jobbikos Kiss Attilára fog szavazni, azt viszont meg nem döntötte el, hogy listán melyik pártra adja majd a voksát. A Lázár utca nevét – amelyet nem a február 25-ig Hódmezővásárhely teljhatalmú urának számító kancelláriaminiszterről kereszteltek el – nem akarja megváltoztatni.