Márki-Zay Péter írja Fidesz vörös könyvét a politikai okokból történt kirúgások és lejárató kampányok végrehajtóiról

2019. január 27., 20:18

Szerző:

Hódmezővásárhely független polgármestere vasárnap este tett ki a Facebook-oldalára azt a kemény hangú bejegyzést, amelynek a tanúsága szerint megerősíti, hogy írja a Fidesz vörös könyvét, és nemsokára online hozzáférhetővé teszi a politikai okból végrehajtott kirúgások, hazug lejáratókampányok végrehajtóinak Biszku Béla-díjait. A célja az, hogy az érintettek számoljanak tetteik örökké nyilvános következményeivel azok, akik most „az új kommunista diktatúra pribékjeiként” tisztességes magyar polgárokat tesznek tönkre, és kiszolgálták Magyarország történetének legkorruptabb pártállamát.

Márki-Zay Péter annak kapcsán írt erről, hogy pénteken felfüggesztette az önkormányzati havilapról, a Vásárhelyi Valóságról szóló csütörtöki közgyűlési döntést. A csütörtöki rendkívüli közgyűlésen a fideszes többség elfogadott egy határozatot arról, hogy a  a Vásárhelyi Valóság tartalmát szerkesztőbizottság állítsa össze. Ezt arra hivatkozva nyújtották be, hogy az önkormányzati havilap kvázi polgármesteri szócsőként működik, Márki-Zay Péter azonban azt állítja, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz, és az öttagú szerkesztőbizottság révén a Fidesz cenzúrázni akarja az egyetlen hiteles hírforrást Hódmezővásárhelyen. A polgármesternek a legkevésbé az tetszik, hogy a Fidesz a közgyűlési többségét meghaladó kétszeresen meghaladó arányban akar tagokat delegálni a szerkesztőbizottságba. A felfüggesztés miatt a Vásárhelyi Valóságról a február 8-i rendkívüli közgyűlés hoz végleges döntést. 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.