Márki-Zay Péter bemutatta a közös ellenzéki polgármesterjelölteket

2019. június 8., 14:39

Szerző:

Bemutatta szombaton a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom közös polgármester-jelöltjeit. Azokat a jelölteket, akiket ellenzéki pártok és a civilek is támogatnak. A Kossuth Körök nevű rendezvényen a házigazda Németh Angéla XV. kerületi polgármester azt mondta, hogy nem csak szavazóknak, hanem saját nyilvánosságukat megteremtő aktivistáknak is lenniük kell – írja a Népszava.

A jelöltek közül hárman beszédet is mondtak.

– Mi nem uralkodásra, mi szolgálatra fogunk szerződni. Brüsszelben az EP-választáson a józanság győzött, és most egy újabb ütést kell bevinni a Fidesznek, amit három év múlva is érezni fog – jelentette ki Csőzik László, Érdről. Beszélt az öt pártból és két civil szervezetből álló érdi szövetségről, illetve „az ő Mészárosuk”, T. Mészáros András jelenlegi polgármester korrupció-gyanús dolgairól.

– Azokat is képviselnünk és szolgálnunk kell, akik nem minket támogatnak októberben – közölte a jobbikos Mirkóczki Ádám, mint egri közös jelölt. Megjegyezte, hogy közös programra kell alapozni működésüket, mert azzal az egyéni ambíciókat is sikerül visszaszorítani a közösségi célokkal szemben.

– Szakmai, emberi és becsületbeli ügy az őszi önkormányzati választás – mondta a hernádszentandrási Üveges Gábor. Elmondta, hogy eszközzé vált a vidék és kikerült az ország vérkeringéséből. Álláspontja szerint nem városiasodni kell a falvaknak, hanem saját szerepüket kell visszakapniuk. Kijelentette, hogy hisz abban hogy egy helyi önkormányzati rendszert a teljesítményelvűség felé vissza lehet tolni.

 

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, és a mozgalom jelöltje egy olyan konzervatív, jobboldali, keresztény párt szükségességéről beszélt, ami nem csak mondja ezt magáról, mint a Fidesz. Közölte, hogy a taktikai szavazás sikerességének tartja az európai parlamenti választás eredményét, de szerinte megvan ennek a veszélye, mert egyesek felbátorodhatnak, és egyezségeket felrúgva azt hihetik, pártalapon lehet eldönteni, ki induljon a Fidesszel szemben egy-egy posztért.

– Ha nem lenne előválasztás, akkor a DK és a Momentum jelöltállítása a Fidesznek kedvezne, mint ahogy Puzsér Róbert is a kormánypárt érdekeit szolgálja. Ez egy kétpárti választási rendszer – hangsúlyozta.

Márki-Zay Péter szerint csak összefogással lehet eltakarítani ezt a rendszert, az összefogásban pedig nem pártokra szavaz az ember. Arra kért mindenkit, ősszel szavazzon a közös jelöltekre. Jelöltjeiket a mozgalom honlapján is közzéteszik.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.