Márki-Zay Péter azt kéri, hogy most az egyszer senki ne tüntessen Lázár János ellen

2018. június 13. 09:58 - szerző: 168 Óra

Márki-Zay Péter csütörtökön találkozik. Lázár Jánossal,  Hódmezővásárhely független polgármestere, és a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője Lázár János a város jövőjéről tárgyalna.

Mivel a múltkori találkozó meghiúsult, Márky-Zay Péter ma felhívást tett közzé Facebook-oldalán, amire arra kéri támogatóit, hogy ne szervezzenek demonstrációt a találkozó idejére.

– Lázár Jánossal való 2018. június 14-i találkozásom legfontosabb célja, hogy lefektessük egy békésebb együttműködés alapjait közös városunk, Hódmezővásárhely és a térség érdekében – írja a polgármester. A múlt heti találkozójuk azért nem jött össze, mert Lázár röviddel előtt áthelyezte a helyszínt egy étterembe, a polgármester pedig ezt nem volt hajlandó elfogadni. Ezután a két politikus közösségi oldalán üzengetett egymásnak.

A polgármester azért kérte támogatóit, hogy ne szervezzenek politikai tüntetést, mivel a május végi közgyűlésen, ahol Lázár János is megjelent, körülbelül 150 ember tüntetett a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter ellen. A tüntetést azért szervezték, mert a résztvevők szerint a fideszes képviselő-testületi többség el akarja lehetetleníteni a független polgármester munkáját.