Márki-Zay Péter áll a megméretés elé Lázár Jánossal, szerinte Hódmezővásárhely újra példát mutathat

2019. június 21., 21:20

Szerző:

Csütörtökön derült ki, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz Lázár Jánost indítaná Márki-Zay Péter független polgármester ellen az őszi önkormányzati választásokon, és bár a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan még nem mondott igent a felkérésre, Márki-Zay Péter nem állta meg, hogy ne reagáljon a hírre.  „Nyilvánvalóan nem vagyok méltó ellenfele a volt miniszter úrnak: nincsenek luxusautóim, vadászataim, milliós szállodaszámláim, kastélyom (hozzá önkormányzati utam), borosládáim, de még egy karórám sem - nem véletlenül cikkezik anyagi helyzetemről lekicsinylően a helyi sajtó, igazolandó, hogy annyit is érek. Teljesítményem sem mérhető a város földesurához: nem emeltem, hanem megszüntettem az építményadót, nem eladósítottam a várost, hanem visszafizettem az ő adósságait, nem látványberuházásokra költöttünk, hanem olyanokra, amelyek megtérülnek, nem kirúgtam, hanem előléptettem a hozzá hű hivatalnokokat, nem hordtam a gyermekeim hivatali autóval, ugyanis gyalog járok munkába minden nap. Sok kérdésben nem értünk hát egyet, éppen

ezért lesz érdekes az a sok nyilvános vita, amelyet a hódmezővásárhelyiek előtt a következő hetekben le fogunk folytatni egymással

- immár szemtől szembe, nem plakátokon és nem szórólapokon, hanem tisztességes közéleti beszélgetéseken, ahol tényeket és érveket ütköztetünk, és ahol meghallgattatik a másik fél is” – írta a politikus.

 

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.