Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Máris meghibásodtak Szombathelyen Tiborcz István egykori cégének partnerei által telepített új LED-lámpák

2019. május 13. 10:35 - szerző: Unyatyinszki György

A város 1,4 milliárdért, hitelből cseréli le a közvilágítási rendszerét.

Egy újabb város szenved a közvilágítási rendszer cseréjéből fakadó problémákkal. Februárban kezdődött meg Szombathelyen a városi közvilágítási rendszer korszerűsítése, ahol a lámpákat az elvileg korszerű LED-világításra cserélik le.

Az új lámpákat az a Roneko Kft. telepíti, amely korábban

a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz kötődő,  13 milliárdos csalási botrányba keveredett Eliosszal közösen végezte

a tatabányai , az ajkai, a dunaújvárosi, valamint a budapesti Szusza Ferenc stadion világításának cseréjét is, illetve a székesfehérvári stadionban is ők telepíthették a világítást.

Az ugytudjuk.hu felvétele szerint az első viharban meghibásodott teljes utcaszakaszokon a közvilágítás.

A vasi megyeszékhelyen komoly vitákat váltott ki a lámpák cseréje. A város 1,4 milliárd forintért egy hitelkonstrukcióban vágott neki a lámpák cseréjének, a megvalósító cég kiléte sem növelte a projekt népszerűségét.

Az első körben telepített lámpák fényereje messze elmarad a korábbiakétól, két lámpaoszlop között látványosan romlanak a látási viszonyok,

csakúgy, mint más városokban, ahol az Elios-féle rendszert telepítették - utóbbiról az Átlátszó számolt be korábban. Felmerült, hogy megnöveljék a lámpák teljesítményét, de akkor az energiatakarékosságról is le kellett volna mondani, akkor viszont bukták volna a projektben vállaltakat, amelynek anyagi következményei vannak.