Máris le kell cserélni a Tiborcz-féle csodalámpákat Hódmezővásárhelyen

2019. február 11., 12:55

Szerző:

„Nem megfelelő a közvilágítás a fényerősség és az egyenletesség szempontjából, ezért új lámpákat kell felszerelni a tram-train útvonalán” – erről tájékoztatták múlt csütörtökön Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, amikor a Városfejlesztési Iroda munkatársával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. képviselőjével tárgyaltak a Modern Városok program és a tram-train beruházásairól – írja a hvg.hu.

Hódmezővásárhely volt az első város, ahol a miniszterelnök veje szerződést kötött a közvilágítás korszerűsítésére. Ezután több önkormányzat is az Elios Zrt. közreműködésével szereltetett LED-lámpákat az utcákra. A gyanús közbeszerzések miatt az OLAF is vizsgálódott, de a magyar nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet.

Már több városban is nekifogtak az Elios Zrt. projektjeiben felújított közvilágítás javítgatásába. A lámpacsere egy jókora anyagi kudarc, Vácon például, az ígért 35 százalék helyett pontosan 0 százalékot sikerült spórolni Tiborcz István csodalámpáival.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.