Marihuánaültetvényt számoltak fel Szentesen

Negyvennégy tő indiai kendert találtak egy szentesi férfi otthonában a nyomozók.

2021. január 12., 16:38

Szerző:

 

Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a nyomozás során beszerzett információk szerint a harmincéves szentesi férfi az utóbbi években rendszeresen értékesített marihuánát ismerőseinek.

A rendőrök hétfőn reggel tartottak kutatást a férfi lakóhelyén. Az ingatlanban, egy külön erre a célra berendezett helyiségben 44 tő kendernövényt, illetve az azok termesztéséhez szükséges eszközöket és berendezéseket találtak. Dobozokba csomagolva 424 gramm növényi törmeléket – az elsődleges szakértői vélemény szerint marihuánát – is lefoglaltak a nyomozók – tudatta a százados.

A férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

(MTI)

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.