Egy hónap után újra megnyitják a Margitszigetet, a feltételekről még nincs pontos tájékoztatás

2020. május 7. 14:16 - szerző: 168 Óra

Egy hónapos hétvégi zárvatartás után ezen a hétvégén ismét látogatható lesz a Margitsziget,

tudta meg az Index. Információik szerint nem lesz QR-kódos létszámkorlátozás sem, amit korábban tervezett a nyitás idejére a főváros, nehogy túlzsúfolt legyen a sziget. Lesznek azonban bizonyos feltételek, amiket a látogatóknak be kell tartaniuk, és ezt ellenőrizni is fogják a helyszínen.

Fotó: magyarepitok.hu

Az Index megkereste a Városháza sajtóirodáját, ahol nem cáfolták értesülésüket, pontos tájékoztatást azonban későbbre ígértek. Így

egyelőre arról sem lehet tudni, hogy milyen feltételekkel lehet látogatni a szigetet.

Azt csak feltételezni lehet, hogy a minimális biztonsági távolság betartására figyelmeztetni fogják a járókelőket, mint ahogy a futókörnél is végig ki vannak táblázva az ajánlások.

Karácsony Gergely főpolgármester húsvét előtt záratta le először a Margitszigetet, miután Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást, és speciális lehetőséget adnak a polgármestereknek: a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be.

Nemcsak a Margitsziget volt az elmúlt hétvégeken tiltott terület, hanem a Római-part, a Normafa vagy számos kerületi és agglomerációs település által szabályozott közpark és kirándulóhelyszín is. Az egyelőre nem tudni, hogy ezeken a helyeken a lazításban követik-e a főváros lépéseit.