Maratoni helyreigazításra kötelezték az M1 Híradót Czeglédy Csaba rágalmazásáért, összesen 26-szor bokáztatják őket

2019. június 5., 15:34

Szerző:

Összesen 26 alkalommal kell helyreigazítást közölnie Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista, jelenleg DK-s politikusról az M1 Híradónak - döntött jogerősen a bíróság.

Az Index azt írja az ítélet részleteiről, hogy a közmédiának különös felelőssége van az emberek tájékoztatásában, a Czeglédyről sugárzott félrevezető hírek számossága pedig meghatározó volt. A politikusról azt jelentették napokon át a híradóban, hogy több ezer diákot és felnőttet károsított meg több száz millió forint összegben. Mivel Czeglédy ügyében azonban nincs lezárt bírósági eljárás, ami kimondta volna bűnösségét, ezért a híradó állításait is helyre kell igazítani.

A döntés értelmében ugyanazon napszak ugyanazon híradójában kell ismertetnie az M1-nek a helyreigazítást, azaz napokon át többször is lehet majd látni.

Czeglédy különösen nyomja a kormánypártok begyét: a 6 milliárd forintos bűnszervezetben elkövetett csalással megvádolt politikus annyi ideig volt letartóztatásban, hogy elvesztette képviselői mandátumát és új választást írta ki szombathelyi körzetében. A politikus szabadlábra helyezése és mentelmi joga miatt is felháborodott a Fidesz, sőt, Kocsis Máté és Kósa Lajos a mentelmi jog korlátozását szeretné elérni egy törvénymódosítással, amit már be is nyújtottak a parlamentnek.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.