Már majdnem félmillióan aláírták, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez

2019. március 7., 20:17

Szerző:

Közleményt adott ki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, melyben azt írja, a tavaly szeptemberben elindított petíciójához eddig 470 ezren csatlakoztak.

A petíciót aláírók azt akarják elérni, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Országszerte több ezer ember gyűjti az aláírásokat, Hadházy elmondása szerint csütörtöktől pedig újult erővel indul be a gyűjtés: Budapesten 15 helyszínen lesznek jelen – hogy hol, az itt tekinthető meg – és vidéken is újra beindul a közterületi, illetve a kopogtatásos gyűjtés is.

Hadházy Ákos Mezőkövesden is gyűjtött már
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy célja, hogy egymillió aláírás összejöjjön, ezzel jelezve a magyar kormánynak, hogy a társadalom egy jelentős része a csatlakozás mellett van, ezzel pedig reményei szerint nyomást gyakorolhatnak a magyar kormányra, amely hallani sem akar a csatlakozásról.

A petíciót tegnap Mohácson, a busójárás utolsó napján több busó is aláírta.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.