Egymásra néztünk és tudtuk, itt nincs mese, ezt a helyzetet meg kell oldani – mesélik a szülést levezető rendőrök

2020. május 25. 20:54 - szerző: RTL Klub/168 Óra

A 4-es és a 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában szülte meg gyermekét Budapesten vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek, írtuk meg korábban.

Az RTL Klub Híradójában megszólalt a két rendőr, akik levezették a szülést.

„A hölgy valószínűleg a villamoshoz szeretett volna menni, és ez egy ilyen városi legendának mondható, hogy lépcsőzéssel beindul a szülés, nos, én nem tudom, hogy ennek mennyi valóságtartalma van, de valószínűleg közrejátszhatott” – idézte fel Papp Benjamin járőrparancsnok, akit társával, Béres Aéexandrával

a járókelők intettek le a villamosmegállónál,

egy félig eszméletlen fiatal nőhöz kértek segítséget, aki már a padon vajúdott. A szülést néhány perc alatt lezajlott – a Bors szerint 8 perc alatt –, a másik rendőr így emlékezett:

"A hölgy elkezdte mondani, hogy úgy érzi, kint van a kisbabának a feje. Erős fájdalmaira hivatkozva ezután felfektettük a padra, táskájából készítettünk neki egy párnát, és miután felvetettük a padra, láttuk, hogy a hölgynek a nadrágjából már dudorodik ki valami, kollégával levettük az alsóruházatát, és láttuk, hogy a kisbabának már kint van a feje" – mondta Berkes Alexandra.

„Egymásra néztünk a kollégákkal és tudtuk, hogy itt nincs mese, ezt a helyzetet meg kell oldani”

Azt is hozzátette a rendőr, hogy nagyon hálás volt a hölgy, fogta a kezét, bátorította, vegyen mély levegőt vagy nyomjon, „tehát amiket a filmekben is láttam, azokat hasznosítottam”.

A baba és édesanyja ellátását átvették az időközben a helyszínre érkezett mentősök, akik a Semmelweis Egyetem szülészeti és nőgyógyászati klinikájára vitték őket.

Mindketten jól vannak.

Az RTL riportja: