Már időpontot sem tudnak adni hasi ultrahangra a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban

2019. január 23., 18:53

Szerző:

Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahang vizsgálatra a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban – derült ki az RTL Klub Házon kívül című műsorának adásából. Az intézmény betegfelvételi centrumában azt mondták a riporter telefonos megkeresésére, várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudták megmondani.

Egyelőre nincs orvosunk – mondta a telefont kezelő kórházi dolgozó.

Eközben folyamatosan keresik az orvosokat a kórházba. Az RTL Klub Híradója szerint országszerte sem jobb a helyzet: Nyíregyházán júliusra, Nagykanizsán augusztusra tudtak időpontot adni. 

A magánrendelőkben más a helyzet, ott azonnal kap időpontot az, aki ott szeretné elvégezni a vizsgálatot. Hasi ultrahangért 8 és 22 ezer forint közötti összeget kell fizetni a betegeknek.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.