Már hivatalos, beadta lemondását Nagy Anikó egészségügyi államtitkár

2018. október 2., 18:16

Szerző:

– Beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-ei határidővel – közölte Nagy Anikó egészségügyi államtitkár az MTI-vel. Nagy szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

Nagy Anikó büszke arra, amit az elmúlt négy hónapban elvégeztek az államtitkárságon, szerinte komoly munka folyt számos olyan területen, amely szerinte előre viszi az egészségügyet.

Elsőként a Népszava szerzett tudomást Nagy Anikó távozási szándékáról. A lap szerint amennyiben a miniszterelnök nem fogadja el az államtitkár lemondását, az erős üzenet Kásler Miklósnak, az Emmi vezetője ugyanis a negyedik Orbán-kormány hivatalba lépésekor kisöpörte az egészségügyi ágazat vezetőit, újakat azonban nem nevezett ki, és a területet lényegeben személyes irányítása alá vonta, kihagyva az államtitkárt.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.