Már csak a román és az albán egészségügy rosszabb, mint a magyar, 35 országból a 33. hely a mienk

2019. február 28., 15:34

Szerző:

A 35 vizsgált európai ország közül a 33. helyen végzett a magyar egészségügyi rendszer a stockholmi központú Health Consumer Powerhouse (HCP) nevű szervezet Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) nevű kiadványában. Csak Romániát és Albániát előzzük meg. 

A tavalyi felmérésben még Románia, Bulgária, Görögország és Litvánia is mögöttünk végzett.

Magyarország most 565 ponttal lett hátulról a harmadik. 

Európában a norvég (857 pont), a dán (855 pont) és a belga (845 pont )egészségügyi rendszer a legfejlettebb – írja a 444.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A felmérés fő vizsgálati területe a betegjogok és -információk, az ellátáshoz való hozzáférés, a kezelések eredményessége, minősége, az elérhető szolgáltatások köre, a rendszer nagylelkűsége, valamint a megelőzés és a gyógyszerhasználat volt.

A Népszava épp ma írta meg, hogy Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter tíz elemből álló, 1500 milliárdos haditervvel készül a lakosság egészségi állapotának javítására, a Pécsi Stop meg azt, hogy a pécsi gyermekklinikán lassan megeszi a rozsda az ágyakat és az éjjeli szekrényeket. Nagy Feró viszont elégedett, mint közelmúltbeli sikeres térdműtéte után tudatta, hogy ha neki még egyszer valaki hülyeségeket beszél a magyar egészségügyről, azt menten nyakon vágja, de komolyan.