Már bőven összejött a pénz a megrongált, illetve ellopott szánkókra, pótolják a tüntetők a rászoruló gyermekek ajándékát

2018. december 18., 20:42

Szerző:

Már több mint 2000 euró jött össze abban, a Szarvas Koppány Bendegúz által indított gyűjtésben, amely révén – mint megírtuk – a Momentum Mozgalom politikusa a Kossuth térről eltűnt, illetve ott tönkrement ajándék szánkókat kívánta pótolni. Szánkókból építették ugyanis a kerítést az ország karácsonyfája köré, ami az Országház előtt áll.

Csakhogy a szánkók egy része a múlt szerda esti tüntetés után eltűnt, másik része megrongálódott, pár pedig a rendőrök felé is repült, „Simicska küldi szeretettel!” felkiáltással. Mint azt a kormánypárti sajtó megírta, hogy a szánkókat az Országgyűlés Hivatala vásárolta, hogy később majd hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat. Huszonhárom szánkót rongáltak meg, egyenként tizenkétezer forintba kerültek, a kár tehát negyedmillió forint.

Szarvas Koppány Bendegúz azonnal gyűjtést indított, hogy pótolni tudják a szánkókat, amelyeknek baja lett a tüntetéseken. Kétezer eurót (647 ezer forintot) próbált összegyűjteni, amiből nagyjából kétszer annyi szánkót tudnának venni a gyerekeknek, mint amennyi odaveszett.

Ezt az összeget máris túlvagyunk, adakozni pedig ide kattintva továbbra is lehet.