Már be is vallotta a Figyelő, hogy hazudott Nagy Blankáról

A fideszes hetilap gyorsan meghátrált, szerintük mégsem áll bukásra a diáktüntető iskolájában.

2019. február 20., 09:00

Szerző:

A Nagy Blankáról terjesztett hazugságok miatt helyreigazítást tett közzé kedden a fideszes médiabirodalomhoz tartozó Figyelő - híja fel a figyelmet a Népszava.

„A Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz”

– hangzik a hetilap honlapjára feltett közlemény. Korábban a Népszavának  a diáklányt védő Litresits András azt mondta, a Ripost, a Figyelő, az Origo és a Lokál a múlt héten kapta meg a sajtó-helyreigazítási kérelmet. A hazugságok először a Ripostban jelentek meg ugyanis, és onnan vette át azonnal a többi. Ezzel öt napot kaptak megjelentetni egy-egy helyreigazító közleményt.

Ám a Ripost, az Origó és a Lokál még nem tett közzé ilyet, ennek hiányában pedig per indulhat ellenük. 2018-ban 109 helyreigazítási pert vesztett a kormánypárti sajtó. Ha így folytatja, akkor ez a szám idén sem lesz kevesebb.

Nagy Blanka a január 5-i budapesti tüntetésen
Fotó: Youtube

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.