Itt már az iskolai vécéket is csak szülői segítséggel tudják felújítani

2018. február 14. 11:14 - szerző: 168 Óra

Három szekszárdi intézményben is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához. Az érintett intézmények a Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Baka István Általános Iskola, illetve a Dienes Valéria Általános Iskola – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás arról mesélt, a Garay egyik szülői értekezletén jelezte az iskola igazgatója, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, ám a költsége elég nagy, 24 millió forint. Kapnak támogatást, de így is hiányzik nyolcmillió. (Mi már azt sem értjük, miért kerül egy komplett szekszárdi családi ház árába egy vécé rendbe tétele – A szerk.)

A Magyar Nemzet informátora szerint a szülőktől nem feltétlenül azt várták, hogy maguk adakozzanak, inkább azt kérték, hogy vessék be a kapcsolataikat.

Vagyis nekik kellene összetarhálni a többmilliós összeget,

„ami nonszensz”. A szülő megjegyezte, ő azért is ki van borulva, mert az intézmény nemrég bált rendezett, amelyen összegyűlt több százezer forint az iskola hangtechnikai berendezésének felújítására, ám végül „megszavaztatták”, hogy ez is a vécére menjen. 

Fotó: mosdofelujitas.blog.hu/Szemerey Bence

Pekari Bernadettet, az általános iskola vezetője minderre úgy reagált, hogy egy másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte a város vezetésénél, hogy összefogással javítsanak az intézmények vizesblokkjának állapotán. A Garay azért csatlakozott, mert ez náluk is probléma. Mint elmondta, a szülők segítségét abban kérték, hogy

ha az ismeretségi körükben van olyan vállalkozó vagy vállalati kapcsolat, amely felajánlásával segíteni tud, akkor jelezzék.

Hogy pontosan mekkora összegre lenne szükség, arra nem tudott válaszolni, mivel a felújítás költségvetésének tervezése folyamatban van. Így a nyolcmillió forintot is csupán előzetes kalkulációnak nevezte.

Ehhez hasonlóan a Baka István Általános Iskolában is számítanak a szülők összefogására. Ott is a február végi bál bevételét ajánlanák fel a célra, miután

az intézmény mosdóit 1983 óta nem újították fel.

A Klebelsberg Központ és a Szekszárdi Tankerületi Központot lapzártáig nem adott választ a lap kérdéseire.