Már 2016-ban a Várban lakott a Svédországból „hazamenekült” nő

2018. március 13., 12:09

Szerző:

A 24.hu talált egy újabb adalékot a svédországi magyar nőről, aki azzal szerepelt a közmédiában, hogy a borzalmas svédországi állapotok miatt kellett hazamenekülnie. És akiről amúgy tegnap az Index írta meg, hogy több bűncselekmény miatt is elítélték.

A 24.hu információi szerint a nő már 2016 nyarán kibérelt egy lakást a Budai Várban, hosszú távra. Rövidebb ideig élt ott, mert gyorsan elmérgesedett a viszonya a tulajdonossal. Natalie Contessa az Anjou Házban, a Vár egyik legdrágább épületében lakott.

A lakástulajdonos azt mondta a portálnak, hogy a nő az édesanyját és két kutyáját is beköltöztette a lakásba, holott erről nem tett említést a szerződés megkötésekor. Ezért is fel akarták mondani a szerződését, de ekkor telefonon és e-mailen is zaklatni kezdte a családot. Contessa szinte folyamatosan becsmérlő hangot ütött meg a levelekben, és azt állította, hogy grófi társaságának legjobb barátja maga Orbán Viktor.

Mint tegnap az Index megírta hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Contessát, aki a magyar közmédiában azt állította: azért jött (nemrég) vissza Svédországból, mert ott nagyon rossz a közbiztonság.

A portál megszerezte azokat a hivatalos dokumentumokat, amelyek részletesen leírják az ellene hozott ítéleteket. Többe között:

  • egy svéd szomszédnőjével összeveszett, sms-eket írogatott másoknak, amelyekben kurvának és pszichopatának állította be a sértettet,
  • egyszer pszichológusnak, máskor állatvédőnek adta ki magát,
  • egyszer pedig azt hazudta, hogy hivatalos személy.

Az iratok szerint a nő az anyjával lakott Båstadban és több mint hétszázezer forintnyi koronát kellett fizetnie a sértetteknek. Contessa állította, Stockholmban dolgozott, ám a papírok szerint mindvégig a déli határnál fekvő településen élt. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.